Equip

Coneix-nos

Som un col·lectiu de professors obert, que passem per davant l’activitat i activisme musical enfront a la dispo-sició de títols de música, malgrat que la majoria de nosaltres disposem de diferents titulacions en diferents espe-cialitats musicals. El nostre funcionament es basa en cri-teris de cooperació: governança horit-zontal, igualtat, transparència, suport mutu, economia social, bé comú.

Jordi Amorós

Em vaig iniciar en la música a casa, abans d’on arriben els meus records. Vaig estudiar a l’escola de música de Balaguer i posteriorment al conservatori de Lleida, on vaig acabar el grau mitjà de fiscorn i trombó amb Guillem Domingo.

L’any 2005, vaig obtenir plaça a Musikene (Conservatori superior del País Basc), on vaig cursar les especialitats de trombó clàssic i trombó jazz. També vaig reprendre els estudis de piano, que havia pausat al final del grau mitjà. Alguns dels músics que em van ensenyar en aquest centre van ser Bob Sands, Perico Sambeat, Toni Belenguer, Amaia Zipitria, Juan Real, Alberto Urretxo, Daniel Perpiñan, Lorea González, John Dubuclet, Francesc Capella, Miguel Blanco i Guillermo Klein, entre molts d’altres.

Com a intèrpret, he format part d’orquestres i bandes simfòniques, big bands, grups d’ska, cobles, grups de jazz tradicional i diverses produccions de teatre musical, actuant en escenaris de França, Alemanya, Països Baixos i Itàlia. Actualment, des de l’any 2013, toco el trombó i el fiscorn a la cobla-orquestra Selvatana.

Com a docent, m’he centrat en les classes d’harmonia i instrument. A l’Aula Musical, on porto 8 anys, faig classes de llenguatge, conjunt instrumental, piano i trombó.

Joan Naspleda

De petit em vaig iniciar i vaig fer els estudis elementals de música a l’Escola Municipal de Música d’Olot Xavier Montsalvatge, on vaig aprendre flauta travessera de la mà d’en Josep Planas. Vaig seguir estudiant flauta i música en general de manera autodidacta, amb professors particulars.

Més tard, al Conservatori de Música Isaac Albéniz de Girona, vaig acabar els estudis de grau professional, especialització en flauta travessera. En paral·lel vaig cursar la llicenciatura de biologia i un doctorat en ciències biològiques a la Universitat de Girona.

Des de l’any 2004 m’he dedicat especialment a la música i la dansa tradicional i al ball folk, amb els grups Set de Folk i Brunzit, amb l’associació Ofolk-Ball a la Plaça, d’Olot, i amb el Cercle de Cultura Tradicional i Popular Marboleny, de Les Preses.

En el camp de la pedagogia soc professor de l’Aula Musical des de l’any 2011, en els cursos de sensibilització, iniciació i llenguatge elemental, així com de tastet d’instruments i flauta travessera.

Maria Camats

La Maria és una músic funambulista que dansa entre sons i ritmes: comença els seus estudis de música i piano de ben petita, i obté el títol professional de piano al Conservatori de Lleida.

Mentrestant, la vida la va portar a cursar un doctorat en Biologia Molecular, però la música i la dansa (ha realitzat varis cursos de dansa contemporània a Barcelona -Tragantdansa-, i Londres -The Place-, i de dansa oriental -Alnouart-) eren una passió difícil d’ignorar, així que va decidir fer un canvi de rumb en la seva vida.

S’inicia en el món de l’acordió diatònic de la mà de Marc del Pino i la Diatònica, cursa el Màster en Musicologia i Educació Musical a la UAB, i actualment treballa en l’ensenyament musical des de les edats més primerenques. A més a més, és certificada en Orff-Schulwerk per la San Francisco Orff School, i encara li queda temps per tenir una companyia de circ, Cuncurulla-Circ de Taula, on pot jugar i explorar paisatges sonors a través del circ i la música…

Albert Vergés

La meva aventura amb la música va començar a l’edat de 6 anys aprofitant el fet de viure a Tortellà, tradicionalment poble de músics.

Va ser en aquest entorn que vaig començar l’estudi del piano, la tenora i el saxo. El clarinet va arribar al cap d’uns anys, primer de forma autodidacte i més endavant amb professors particulars.

Vaig començar als escenaris com a músic professional a partir dels 14 anys. Durant tot aquest temps he estat en diferents formacions del país com a fix i en d’altres com a col.laborador o temporalment.  Amb el pas dels anys m’he anat especialitzant en estils més “moderns” i aquest esperit és el que intento reflectir en les classes que realitzo.

Vaig cursar el grau mitjà al conservatori Isaac Albéniz de Girona i tot seguit vaig entrar a l Esmuc a Barcelona on em vaig llicenciar l’any 2006 com a instrumentista de saxo i tenora.  Durant aquesta etapa vaig tenir la sort de treballar amb professors de renom com Xavi Figuerola, Eladio Reinón, Gorka Benítez, Manel Camp, Josep Gispert, Jordi Figaró, Jaume Vilà etc

M’agrada la música com a un fet excepcional, com un aprenentatge constant i dinàmic. Com una manera de viure la vida des d’una vessant artística i sensorial. Saber valorar el fet indescriptible de fer música i pujar a un escenari, tocar amb altra gent, aprendre de cada situació i sobretot gaudir de la simbiosis que es crea entre un intèrpret i el seu instrument.  

Actualment combino la vessant d’intèrpret a la Orquestra Maravella des del 2007 amb l ensenyament musical a l’Aula Musical d’Olot, així com diferents col.laboracions en projectes musicals de tot tipus.

Jordi Senis

Vaig començar amb la batería a l’adolescència de la mà profesors locals. Més endavant vaig estudiar Música Moderna a l’EMMJ de Girona i a l’Aula de Jazz de Barcelona. Després d’això, durant uns anys vaig aprofundir en el meu instrument a nivel particular amb en Quim Soler, referent al nostre país com a profesor.

Des que vaig començar he participat en molts tipus de formacions musicals, tocant la majoria d’estils de música moderna i tradicional, des de bandes de rock fins a una big band, passant per orquestes de ball o grups de batucada.

L’any 1995, amb els companys del trio Mr Blister, vam crear el Centre Musical Sant Rock, que va acabar siguent l’Acadèmia de Música Moderna de la Garrotxa, i des de llavors he estat compromès amb l’ensenyament musical. Actualment dono classes a Aula Musical i a l’Escola Municipal de Música de Besalú.

Aniol Nebot

Em vaig iniciar en el món de la música amb 6 anys fent clases de violí al “Tallaret de música d’Argelaguer” amb Francesc Tomàs “Panxito”. Vaig fer el salt a l’Escola Municipal de Música Xavier Montsalvatge d’Olot per acabar de cursar el Grau elemental i el Grau Mitjà amb el profesor de violí Xavier Badosa. Paral·lelament sempre he estat vinculat amb la música tradicional i durant aquests anys a l’escola d’Olot també estudiava Tarota amb el profesor Xavier Pallàs i formant part dels “Ministres de l’escola municipal de música d’Olot”. Posteriorment encuriosit per la música moderna segueixo els estudis a l’escola del Taller de Músics de Barcelona, on m’endinso en el món del violí modern amb el profesor Carlos Caro, i més tard amb Jaime del Blanco, també de llenguatge i harmonia moderna amb el profesor Vicens Martin, entre d’altres. Paral·lelament vaig seguir fent clases particulars de violí clàssic amb Néstor Eidler a Barcelona. Finalment, segueixo amb els estudis de violí al Conservatori Nacional de música de Perpinyà fins al 3er cycle amb el professor Christian Rouquié, de violí, i d’altres professors, com Vincent Mascart, de combo modern. Durant la meva estada al conservatori Nacional de Música de Perpinyà formava part de l’orquestra del mateix conservatori dirigida per D.Tosi. i en d’altres projectes de músiques del món.

Actualment sóc el profesor de violí, llenguatge i combo a l’ “Aula Musical d’Olot” i també a l’ “Espai musical el local” de Celrà. Anteriorment he estat professor al Tradicionàrius de Barcelona (el CAT), he realitzat substitucions tan a l’escola de música de Besalú, com a l’escola Xavier Montsalvatge d’Olot, d’entre d’altres. He estat cofundador de varis projectes musicals com “Hora de Joglar”, “Kozama”, “Empalmaos”, i he format part de grups, sobretot del panorama festiu, com “Sarsa”, “The Pardo’s Cat’s” , “ Menta, Canela i Ron”, entre d’altres. Formo part de la junta del festival “La violinada” d’Argelaguer” i del curs d’estiu i festival “JazStiu”, juntament amb Francesc Tomàs i l’Andrea Motis.

David Escobar

Neixo a Badalona, l’any 1968.
A l’escola on estudio, es forma una escola de cobla i m’animo a apuntar-me.
L’instrument que trio és la trompeta i començo els estudis amb el mestre Evelio Serrano.

Més endevant continuo amb el mestre del conservatori del Bruch Josep Bello i acabo els estudis de superior de trompeta amb el mestre Alberto García Valero al conservatori del Liceu.

Paral.lelament, sóc instrumentista de trompeta a la cobla Marinada de Badalona fins el 1992, on entro a la cobla-orquestra Mirarmar de Figureres.

Després de 3 anys m’incorporo a la Principal de la Bisbal durant 9 temporades.
Les següents 13 temporades les passo a l’orquestra Maravella.

Sempre compaginant el fer de músic professional, amb les classes que faig de llenguatge musical i trompeta a l’Escola El Carreró de Mataró, i l’Aula Musical d’Olot.

En l’actualitat sóc membre de la cobla-orquestra Costa Brava i continuo amb les tasques de mestre de trompeta i llenguatge a les escoles abans esmentades.

Daniela Altieri

Vaig començat els meus estudis a l’escola de dansa Tersicore, dirigida per Tiziana Carano, a l’escola d’actors de teatre Luciano Brogi i assistint a tallers lliures de comèdia de l’art i teatre de la interpretació d’influència stannislavskiana. També vaig estudiar cant líric amb Donata Tabet, i cants de tradició oral amb la etnomusicòlogoa Giovanna Marini. Vaig estudiar a la facultat de lletres de la Universitat La Sapienza, d’Itàlia, on em vaig llicenciar l’any 2002, culminant amb un treball de recerca sobre Enrique Vargas i el Teatre dels Sentits.

He participat a projectes d’investigació teatral amb el Teatre Natura i el grup Amaranta, ambdós de Roma. També amb el grup Moitara de Brasil, el teatre Sunil de Suïsa, dirigit per Daniele Finzi Pasca i Ang Gey Pin.

Des de l’any 2003 he viatjat pel món buscant cants de tradicions orals, especialment de cultures indígenes d’Amèrica del Sud. He viatjat per Mèxic, España, Argentina, Brasil, Colòmbia, Polònia, França, Anglaterra, Portugal, els EUA (Nova York), Itàlia, Equador, Xile i Perú.

La meva cerca m’ha portat a investigar la oralitat i els cants de tradició oral per desenvolupar el cant individual i col·lectiu.  El meu treball en el cant  té un doble enfoc terapèutic i escènic, la qual cosa permet atendre diferents tipus de persones i inquietuds en el camp de la veu.

Eduard Vilardaga

Després de formar-me durant 10 anys en guitarra clàssica i moderna, de l’any 2012 al 2017 vaig cursar el grau professional de música especialitzat en guitarra elèctrica jazz i música moderna, a l’escola del Taller de Músics de Barcelona. L’any 2018 vaig estudiar piano i composició a la mateixa escola del Taller de Músics. He estudiat producció musical amb el software Logic Pro X. Complementàriament també m’he format en cant coral i cant modern a l’escola Trémolo, de Barcelona.

Fa més de 10 anys que dóno classes particulars de guitarra, amb alumnes de totes les edats, impartint repertori, harmonia, tècnica, lectura, educació auditiva, música moderna, jazz i iniciació a la guitarra clàssica.

En quant a projectes artístics he set compositor i intèrpret de guitarres de l’àlbum d’Indie-Rock Lake, amb el grup Lejournal (2016) i productor i arrangista de l’àlbum d’Indie-Folk Vint-i-pocs, del grup Sequoia.

Contacta amb nosaltres

No dubteu de posar-vos en contacte amb nosaltres per a qualsevol consulta i més informació